
Complex, Rijk & Robuust
Fonseca, Guimaraens Vintage Port 37,5 cl
€ 33,99
Niet op voorraad
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Wijnkoeler hoes vanaf €100,-
Informatie
Intense aroma’s van bramen en zwarte bessen met munt, balsamico en kruidige tonen; volle, krachtige tannines.
Specificaties
- OmschrijvingEen prachtige Fonseca-port met een ondoorzichtige paarszwarte kleur in het midden en een subtiel paarse rand. De neus onthult een klassiek aroma van bedwelmend bosfruit dat zowel krachtig als verfijnd is. Dichte bramen en zwarte bessen vormen de basis, terwijl frisse muntachtige en balsamische geuren, samen met harsachtige tonen van gomrotsroos en wilde kruiden, voor complexiteit zorgen. Subtiele hints van exotisch hout, zoethout en zwarte peper voegen een extra dimensie van gelaagdheid toe. De dikke, volle tannines geven het gehemelte stevigheid en volume, omringd door een kern van dicht, donker bosfruit. De weelderige afdronk brengt plompe frambozensmaken naar voren, waardoor de port een verleidelijke knapperigheid en levendigheid krijgt. Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig jubileum van Fonseca is deze Guimaraens vintage port gecreëerd, expressief en toegankelijk, maar met het potentieel om jarenlang te rijpen in de kelder.
- LandPortugal
- DruivenrassenBlend van verschillende druivenrassen
- Merk/WijnhuisFonseca
- CategoriePort
- KleurRood
- SmaakprofielComplex, Rijk, Robuust
- GebiedDouro
- Waarom deze fles?• Gemaakt in jaren wanneer er geen Vintage port wordt geproduceerd. • Iets toegankelijkere smaak dan een Vintage port, de kwaliteit is fantastisch. • Grootse complexiteit en kwaliteit.
- VinificatieHet wijnjaar zal worden herinnerd als ongebruikelijk droog en de Fonseca-wijndomeinen in en om Pinhão registreerden ongeveer een derde minder regenval dan het tienjarige gemiddelde. De regen bleef uit tot het vroege voorjaar en dit was gunstig voor het produceren van een gewas zonder ziekteverschijnselen, hoewel de opbrengst relatief laag was. De droge omstandigheden en de zeer hete start van de zomer haalden de véraison (verkleuring van de druiven) naar voren en leidden tot een vroege start van het rijpingsseizoen. Eind juli en in augustus waren de omstandigheden gelijkmatiger, met warme omstandigheden zonder extreme temperaturen. De rijping was goed in balans en tijdens de oogst was het gewas in uitstekende staat, met perfect gezonde, verschrompelde trossen. Zoals gezien de vroege start van het rijpingsseizoen te verwachten was, waren de eerste druiven aan het einde van de eerste week van september klaar om te worden geplukt, met een uitstekende fenol- en suikerrijpheid. Bij Fonseca's Quinta do Panascal in de Távora-vallei werd op de 12e begonnen met plukken, met koele nachttemperaturen die voor een evenwichtige gisting en een lange extractietijd zorgen. Tijdens een korte periode van hevige regen op 15 en 16 september werd het plukken kort gestaakt, en hoewel de weersomstandigheden daarna weer perfect waren, werd de oogst bij de wijndomeinen in de Pinhão-vallei, Cruzeiro en Santo António, uitgesteld tot het einde van de maand. Tot aan het einde van de oogst begin oktober werden uitstekende wijnen gemaakt.









