
Krachtig, Verfijnd & Vol
Joseph Drouhin, Clos de Vougeot
€ 410,49
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres
Informatie
Robijnrood, weelderige aroma's van framboos, wilde kers, complex, elegante tannines.
Specificaties
- OmschrijvingDeze wijn is werkelijk een openbaring en een waar wonder! De robijnrode kleur is magnifiek en wordt met de jaren alleen maar dieper en intenser. De aroma's die uit het glas opstijgen zijn weelderig en intens, met duidelijke tonen van framboos en wilde kers die direct de zintuigen prikkelen. Naarmate de wijn ouder wordt, ontwikkelen zich complexere aroma's, zoals kreupelhout, truffel en gekonfijt fruit, waardoor de wijn nog meer diepgang en karakter krijgt. Wat deze wijn echt onderscheidt, is de sublieme structuur en de verfijnde tannines die perfect in balans zijn. Het is een voorbeeld van het ideaal van elegantie dat Drouhin nastreeft in al hun wijnen.
- LandFrankrijk
- DruivenrassenPinot Noir
- Merk/WijnhuisJoseph Drouhin
- CategorieWijn
- KleurRood
- SmaakprofielKrachtig, Verfijnd, Vol
- RegioCôte de Nuits
- GebiedBourgogne
- OmschrijvingEen openbaring en een waar wonder! De robijnrode kleur is magnifiek en wordt met de jaren dieper. De aroma's zijn intens en roepen framboos en wilde kers op. Naarmate de wijn oudert, worden de aroma's complexer: kreupelhout, truffel en gekonfijt fruit. Een sublieme structuur met verfijnde tannines. De wijn is een perfect voorbeeld van het ideaal van elegantie dat Drouhin nastreeft. Een opmerkelijke balans en aanhoudende, indringende smaken in het palet. Het is een wijn die altijd een grote indruk achterlaat.
- VinificatieDe druivenoogst vindt handmatig plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine, open kratten om de integriteit van het fruit te behouden. In de wijngaard en, indien nodig, in de kelders worden de druiven zorgvuldig gesorteerd. De maceratie en vinificatie nemen twee tot drie weken in beslag en worden uitgevoerd bij gecontroleerde temperaturen, waarbij inheemse gisten worden gebruikt. Joseph Drouhin streeft naar volledige controle over het extractieproces, waarbij de extractie de wijn kleur en textuur geeft. Tot halverwege de fermentatie wordt dagelijks de 'hoed' naar beneden gedrukt (pigeage), gevolgd door dagelijkse overpomping van het sap (remontage).