
Fruitig, Kruidig & Robuust
Luigi Bosca, De Sangre Cabernet Franc
€ 19,49
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres
Informatie
Diep granaatkleurige Cabernet Franc, aroma's van zoethout en kruiden. Compact, robuust, zachte textuur, lange afdronk.
Specificaties
- Bio/duurzaam/veganVegan
- OmschrijvingLuigi Bosca De Sangre Cabernet Franc is een diep, donker granaatkleurige rode wijn, typerend voor deze druivensoort. Het bouquet is verleidelijk met aroma's die kenmerkend zijn voor de Cabernet Franc. Aangename tonen van zoethout, kruiden, roze peper en een vleugje zwart fruit zijn harmonieus verweven dankzij het rijpingsproces op vat. In de mond is de wijn compact en robuust, met een opvallende concentratie en zachte textuur. Het is een krachtige wijn die desondanks een uitgebalanceerde structuur en een zijdezachte rondheid heeft. De afdronk is lang en aanhoudend, met rijp zwart fruit en een subtiel kruidig karakter.
- LandArgentinië
- DruivenrassenCabernet Franc
- Merk/WijnhuisLuigi Bosca
- CategorieWijn
- KleurRood
- SmaakprofielFruitig, Kruidig, Robuust
- GebiedMendoza Valley
- Awards2021 - Decanter World Wine Awards : 90/100
- Waarom deze fles?• Cabernet franc is een druivenras van hoge kwaliteit dat in Argentinië weinig wordt verbouwd. Deze wijn is gezamenlijk gemaakt door Alberto Arizu Sr. en Pablo Cuneo Hoofd wijnmaker, en symboliseert de stijl van het huis met de interpretatie van de wijnmaker. 12 jaar verouderingspotentieel.
- VinificatieOnze druiven worden met de hand geoogst in kisten van 18 tot 20 kilo, waarna de trossen zorgvuldig worden geselecteerd en ontsteeld, gevolgd door de handmatige selectie van druiven. Het druivensap ondergaat een koude maceratie bij een temperatuur van 8 tot 10 °C gedurende vijf tot zeven dagen. Vervolgens vindt de fermentatie plaats in kleine roestvrijstalen tanks, waarbij verschillende extractieprocessen worden toegepast. Na de maceratie rijpt de wijn gedurende 12 maanden in eiken vaten, waarbij een malolactische gisting wordt geïnitieerd. Tenslotte wordt de wijn zorgvuldig gefilterd en gebotteld, waarna hij nog minstens zes maanden in de wijnkelder wordt bewaard voordat hij op de markt komt.