
Complex, Elegant & Kruidig
Luigi Bosca, De Sangre Cabernet Sauvignon
€ 18,52
€ 19,49
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres
Informatie
Dieprode Cabernet Sauvignon, aroma's van zwart fruit en peper. Compact, intens, gestructureerd, evenwichtige zuurgraad.
Specificaties
- Bio/duurzaam/veganVegan
- OmschrijvingLuigi Bosca De Sangre Cabernet Sauvignon is een dieprode wijn met een robijnrode kleur, die de typische kenmerken van de druivensoort naar voren brengt. Het bouquet wordt gekenmerkt door aroma's van rijp zwart fruit en peperige tonen, die perfect in balans zijn met geroosterde nuances als gevolg van het rijpingsproces in vaten. In de mond presenteert de wijn zich compact, intens, expressief, goed gestructureerd en vol van smaak. De fijne en rijpe tannines dragen bij aan de textuur, terwijl de evenwichtige zuurgraad zorgt voor een aangename zachtheid. De afdronk is langdurig en elegant, waardoor een blijvende indruk achterblijft.
- LandArgentinië
- DruivenrassenCabernet Sauvignon
- Merk/WijnhuisLuigi Bosca
- CategorieWijn
- KleurRood
- SmaakprofielComplex, Elegant, Kruidig
- GebiedMendoza Valley
- Waarom deze fles?• Bij Luigi Bosca produceren ze, in tegenstelling tot andere producenten, al sinds het prille begin Cabernet Sauvignon, waardoor we alle kennis en know-how over deze druivensoort in huis hebben. Deze wijn is gezamenlijk gemaakt door Alberto Arizu Sr. en Pablo Cuneo Hoofd wijnmaker, en symboliseert de stijl van het huis met de interpretatie van de wijnmaker. Deze druif heeft altijd dicht bij het hart van Luigi Bosca gelegen, aangezien de familie Arizus deze al generaties lang verbouwt. 12 jaar verouderingspotentieel.
- VinificatieDe druiven worden met de hand geoogst in kisten van 18 tot 20 kilo, waarna de trossen zorgvuldig worden geselecteerd en ontsteeld, gevolgd door de handmatige selectie van de druiven. Het druivensap ondergaat een koude maceratie bij een temperatuur van 8 tot 10 °C gedurende vijf tot zeven dagen. Vervolgens wordt het gefermenteerd in kleine roestvrijstalen tanks, waar verschillende extractieprocessen worden toegepast. Na de maceratie rijpt de wijn gedurende 12 maanden in eiken vaten, waar hij een malolactische gisting ondergaat. De wijn wordt zorgvuldig gefilterd en gebotteld, waarna hij nog minstens zes maanden in de wijnkelder wordt bewaard voordat hij op de markt wordt gebracht.