Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,-*
Drink Heroes
J Vineyards, Russian River Pinot Noir
Fris, Fruitig & Verfijnd

J Vineyards, Russian River Pinot Noir

€ 58,49
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Jaargang
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres

Informatie

Klassieke Russian River Valley Pinot Noir, frambozen, kersen, bergamot, cranberry, bosbessentaart, kardemom, viooltjes, theebladeren, toast.

Specificaties

  • Omschrijving
    Ervaar de klassieke Russian River Valley Pinot Noir, die opent met weelderige tonen van verse frambozen, kersen en bergamot. Laat je verrassen door de smaak waarin hints van cranberry, bosbessentaart en kardemom naadloos samenkomen met subtiele kenmerken van viooltjes, theebladeren en toast.
  • Land
    Verenigde Staten
  • Druivenrassen
    Pinot Noir
  • Merk/Wijnhuis
    J Vineyards
  • Categorie
    Wijn, Kelderrestanten
  • Kleur
    Rood
  • Smaakprofiel
    Fris, Fruitig, Verfijnd
  • Regio
    Russian River Valley
  • Gebied
    Californië
  • Awards
    2023 - Wine Enthusiast : 91/100 2022 - Winemaker of the Year : Nicole Hitchcock
  • Waarom deze fles?
    • J staat bekend om zowel stille als mousserende wijnen, wat haar uniek maakt door de combinatie van technieken uit de oude wereld met de flair van de nieuwe wereld.
    • Haar indrukwekkende bibliotheek, gevuld met spectaculaire afbeeldingen, onderstreept de toewijding van J aan kunst en de algehele beleving van het nuttigen van een fles wijn.
    • De mentaliteit van J sluit perfect aan bij deze wereldberoemde vallei in het hart van Sonoma.
  • Vinificatie
    De pinot noir-druiven voor deze wijn worden zorgvuldig geoogst uit de koele gebieden van de Russian River Valley. Handgeplukt bij 24,5 Brix, ondergaan hele druivenclusters een zwaartekrachtgestuurde overdracht naar open-top vergisters. Na een koude inweking van 5 dagen fermenteren de druiven met Bourgondische gisten en natuurlijke inoculums gedurende 7-10 dagen. Malolactische gisting volgt in 100% Franse eiken vaten. Elke wijngaard, elk blok en elke kloon wordt apart gehouden tot de uiteindelijke blend in mei.