
Bertani, Valpolicella Ripasso Valpantena
Informatie
Specificaties
- Omschrijving
Over Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena
De Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena heeft een intense paarsrode kleur met prachtige paarsachtige highlights. De neus wordt verwend met een zeer zuiver en intens aroma van rijp rood fruit, waarbij hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kers, subtiel naar voren komen. De wijn presenteert zich fluweelachtig en evenwichtig, met een vol en rond karakter dat gepaard gaat met een levendige en intense structuur en een sappige afdronk.
- LandItalië
- DruivenrassenCorvina, Merlot, Rondinella
- Merk/WijnhuisBertani
- CategorieWijn
- KleurRood
- SmaakprofielKlassiek, Krachtig, Kruidig
- RegioValpolicella
- GebiedVeneto
- OmschrijvingEen intense paarsrode kleur met paarsachtige highlights. In de neus heeft de wijn een zeer zuiver en intens aroma van rijp rood fruit met hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kers. De wijn is fluweelachtig en evenwichtig, vol en rond met behoud van een levendige en intense grip en een sappige afdronk.
- Waarom deze fles?
Waarom Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena?
- Een exclusieve locatie, gelegen in een soort natuurlijk amfitheater waar wijngaarden worden afgewisseld met bossen en weelderige natuur.
- Respect vormt een essentiële pijler: voor de natuur, het terroir, de bodem en de druivenrassen.
- De bijzondere productiemethode van Ripasso is op zijn minst opmerkelijk te noemen.
- Er wordt gewerkt volgens duurzaamheidsprincipes (geen insecticiden, onkruidverdelgers en synthetische producten).
- Vinificatie
Hoe wordt Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena gemaakt?
Eind september worden de druiven met de hand geoogst. De fermentatie vindt plaats in speciale brede en ondiepe stalen tanks, ontworpen om het contact tussen schil en most te optimaliseren, bij een temperatuur van 20 °C tot 22 °C, en duurt ongeveer twee weken. De tweede fermentatie, die resulteert in een Ripasso, vindt plaats in maart. Tijdens deze fase wordt de Valpolicella-wijn door de gedroogde druivenschillen en stelen van de Amarone (overgebleven na het produceren van de Amarone-wijn) gepompt, wat de wijn verrijkt met extra concentratie.