Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,-*
Drink Heroes
Bertani, Valpolicella Ripasso Valpantena
Klassiek, Krachtig & Kruidig

Bertani, Valpolicella Ripasso Valpantena

€ 22,40
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Jaargang
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres

Informatie

Bertani, Valpolicella Ripasso Valpantena: een intense paarsrode kleur, aroma's van rijp rood fruit, fluweelachtig en evenwichtig, levendige structuur.

Specificaties

  • Omschrijving

    Over Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena

    De Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena heeft een intense paarsrode kleur met prachtige paarsachtige highlights. De neus wordt verwend met een zeer zuiver en intens aroma van rijp rood fruit, waarbij hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kers, subtiel naar voren komen. De wijn presenteert zich fluweelachtig en evenwichtig, met een vol en rond karakter dat gepaard gaat met een levendige en intense structuur en een sappige afdronk.

  • Land
    Italië
  • Druivenrassen
    Corvina, Merlot, Rondinella
  • Merk/Wijnhuis
    Bertani
  • Categorie
    Wijn
  • Kleur
    Rood
  • Smaakprofiel
    Klassiek, Krachtig, Kruidig
  • Regio
    Valpolicella
  • Gebied
    Veneto
  • Omschrijving
    Een intense paarsrode kleur met paarsachtige highlights. In de neus heeft de wijn een zeer zuiver en intens aroma van rijp rood fruit met hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kers. De wijn is fluweelachtig en evenwichtig, vol en rond met behoud van een levendige en intense grip en een sappige afdronk.
  • Waarom deze fles?

    Waarom Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena?

    • Een exclusieve locatie, gelegen in een soort natuurlijk amfitheater waar wijngaarden worden afgewisseld met bossen en weelderige natuur.
    • Respect vormt een essentiële pijler: voor de natuur, het terroir, de bodem en de druivenrassen.
    • De bijzondere productiemethode van Ripasso is op zijn minst opmerkelijk te noemen.
    • Er wordt gewerkt volgens duurzaamheidsprincipes (geen insecticiden, onkruidverdelgers en synthetische producten).

  • Vinificatie

    Hoe wordt Bertani Valpolicella Ripasso Valpantena gemaakt?

    Eind september worden de druiven met de hand geoogst. De fermentatie vindt plaats in speciale brede en ondiepe stalen tanks, ontworpen om het contact tussen schil en most te optimaliseren, bij een temperatuur van 20 °C tot 22 °C, en duurt ongeveer twee weken. De tweede fermentatie, die resulteert in een Ripasso, vindt plaats in maart. Tijdens deze fase wordt de Valpolicella-wijn door de gedroogde druivenschillen en stelen van de Amarone (overgebleven na het produceren van de Amarone-wijn) gepompt, wat de wijn verrijkt met extra concentratie.