
Bloemig, Complex & Elegant
Luigi Bosca, De Sangre White Blend
€ 16,99
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres
Informatie
Betoverende White Blend, geelachtig met gouden tinten. Expressief, fruitig, verfijnde textuur, aanhoudende afdronk.
Specificaties
- Bio/duurzaam/veganVegan
- OmschrijvingLuigi Bosca De Sangre White Blend is een betoverende witte wijn met een geelachtige tint en schitterende gouden en groenige reflecties. Het bouquet is expressief en fruitig, waarbij de neus verwend wordt met heerlijke aroma's. In het glas komen tonen van bloemen en wit fruit naar voren, met hints van perzik, groene appel en sinaasappelbloesem. Bij het proeven onthult de wijn een goed gedefinieerd karakter, met een zijdezachte en verfijnde textuur. Het geheel presenteert zich elegant en biedt een aanhoudende afdronk, waarin de verschillende smaken prachtig samensmelten en een gedefinieerde indruk achterlaten op de smaakpapillen.
- LandArgentinië
- DruivenrassenSauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon
- Merk/WijnhuisLuigi Bosca
- CategorieWijn
- KleurWit
- SmaakprofielBloemig, Complex, Elegant
- GebiedMendoza Valley
- Waarom deze fles?• Deze wijn toont de kunst van het mengen; de manier waarop de wijnmaker verschillende druivensoorten combineert en zo bijdraagt aan een wijn met een unieke persoonlijkheid.
• Deze wijn is gezamenlijk gemaakt door Alberto Arizu Sr. en Pablo Cuneo, de hoofdwijnmaker, en belichaamt de stijl van het huis met de interpretatie van de wijnmaker. Deze wijn heeft een verouderingspotentieel van 10 jaar. - VinificatieOnze druiven worden met de hand geoogst in kisten van 18 tot 20 kilo. Vervolgens worden de trossen zorgvuldig geselecteerd en de druiven geperst als volledige trossen, met een persdruk van minder dan 1 bar. Het opgevangen druivensap ondergaat een decanteringsproces gedurende 24 uur bij 8°C. Een deel van de wijn ondergaat fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C, terwijl een ander deel in Franse eiken vaten wordt vergist. Gedeeltelijke malolactische gisting vindt plaats en de wijn rijpt gedurende negen maanden, waarna hij wordt geassembleerd, licht gefilterd en gebotteld. Ten slotte blijft de wijn nog minstens vier maanden in de wijnkelder voordat hij op de markt wordt gebracht.