
Complex, Kruidig & Vol
Luigi Bosca, De Sangre Red Blend
€ 18,52
€ 19,49
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres
Informatie
Granaatrode Red Blend, aroma's van zwart fruit en zwarte peper. Compact, rijp fruit, zijdezachte textuur, intense afdronk.
Specificaties
- Bio/duurzaam/veganVegan
- OmschrijvingLuigi Bosca De Sangre Red Blend is een heldere granaatrode wijn met een aantrekkelijk karakter. Het boeket onthult verleidelijke aroma's van rijp zwart fruit en zwarte peper, die mooi samenkomen met subtiele theeachtige tonen. Dit wordt in balans gebracht door lichte rokerige accenten van het eikenhout waarop de wijn gerijpt is. In de mond presenteert de wijn zich als compact en rijp, met zachte tannines en een zijdezachte textuur. Het fruitige karakter van de wijn vult de mond volledig en weerspiegelt de uitstekende kwaliteit van de wijngaard. De wijn kenmerkt zich door zijn karakter en levendige zuurgraad, en heeft een lange, complexe en intense afdronk.
- LandArgentinië
- DruivenrassenCabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
- Merk/WijnhuisLuigi Bosca
- CategorieWijn
- KleurRood
- SmaakprofielComplex, Kruidig, Vol
- GebiedMendoza Valley
- Waarom deze fles?• Deze wijn demonstreert de kunst van het mengen, waarbij de wijnmaker verschillende druivensoorten combineert en zo bijdraagt aan een wijn met een unieke persoonlijkheid.
• Alberto Arizu Sr. en Pablo Cuneo, de hoofdwijnmaker, hebben gezamenlijk deze wijn gecreëerd en belichamen de stijl van ons huis met hun interpretatie. Deze wijn heeft een rijpingspotentieel van 10 jaar. - VinificatieBij onze wijngaarden worden de druiven met de hand geoogst en verzameld in kisten van 18 tot 20 kilo. Na een zorgvuldige selectie van de trossen en ontsteling, worden de druiven koud gemacereerd bij een temperatuur tussen 8 en 10 °C gedurende vijf tot zeven dagen. Vervolgens vindt de fermentatie plaats in kleine roestvrijstalen tanks, waar verschillende extractieprocessen worden toegepast. Na de maceratie rijpt de wijn 12 maanden in eiken vaten, waarbij een malolactische gisting wordt geïnitieerd. De wijn wordt zorgvuldig gefilterd en gebotteld, waarna hij nog minstens zes maanden in de wijnkelder wordt bewaard voordat hij op de markt komt.