Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,-*
Drink Heroes
Enrico Serafino, Barbera d'Alba
Fruitig, Krachtig & Vol

Enrico Serafino, Barbera d'Alba

€ 26,50
Op voorraad
Voor 14:30 besteld, zelfde dag verzonden
Jaargang
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres

Informatie

Enrico Serafino Barbera d'Alba: robijnrode wijn met geuren van viooltjes, tabak en rijp rood fruit. Elegant, fris en fluweelzacht, met subtiele houttonen. Een Barbera vol klasse.

Specificaties

  • Bio/duurzaam/vegan
    Duurzaam
  • Omschrijving

    Over Enrico Serafino Barbera d'Alba

    Deze Barbera d'Alba schittert in een diepe robijnrode kleur met violette tinten. De geur is rijk en intens met tonen van viooltjes, kersen, bessen, kruiden en een vleugje tabak. In de mond proef je een frisse, fluweelzachte wijn met medium tot volle body. De fijne zuren en zachte tannines zorgen voor balans en elegantie, terwijl de houtlagering structuur en diepte toevoegt.

  • Land
    Italië
  • Druivenrassen
    Barbera
  • Merk/Wijnhuis
    Enrico Serafino
  • Categorie
    Wijn
  • Kleur
    Rood
  • Smaakprofiel
    Fruitig, Krachtig, Vol
  • Regio
    Piemonte
  • Awards
    2015 - James Suckling : 90/100
  • Waarom deze fles?

    Waarom Enrico Serafino Barbera d'Alba bestellen?

    Een prachtige Italiaanse rode wijn die de kracht van Barbera combineert met elegantie en drinkplezier. Met zijn fluweelzachte textuur, levendige zuren en rijke smaak past hij perfect bij Italiaanse gerechten zoals pasta met tomatensaus, gegrild vlees of risotto. Deze wijn wordt ook wel de ‘Merlot van Italië’ genoemd vanwege zijn toegankelijke karakter.

  • Vinificatie

    Hoe wordt Enrico Serafino Barbera d'Alba gemaakt?

    De druiven komen van zuid- en zuidwestelijk gelegen wijngaarden in een Unesco werelderfgoedgebied. Ze worden zorgvuldig met de hand geoogst van wijnstokken van 15 tot 30 jaar oud. Na een koude inweking vindt fermentatie plaats met een middellange maceratie en technieken als remontage en délestage om kleur en smaak te versterken. Daarna rijpt de wijn in middelgrote eikenhouten vaten voor extra verfijning.