Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,-*
Drink Heroes
Trimbach, Riesling Clos St. Hune
Fruitig, Mineraal & Verfijnd

Trimbach, Riesling Clos St. Hune

€ 279,95
Niet op voorraad
Jaargang
Voor 14:30 besteld, vandaag verzonden
GRATIS VERZENDING vanaf €75,-
★★★★ 4.6/5 Trustpilot Score
GRATIS Torres Decanteerkaraf vanaf €100,- met min. 1 fles Torres

Informatie

Hoogwaardige droge wijn, onderscheidend, verfijnd, elegant. Rijk fruit, uitgesproken mineraliteit, uitzonderlijk verouderingspotentieel.

Specificaties

  • Omschrijving
    Deze hoogwaardige droge wijn is onderscheidend, verfijnd en elegant, met prachtig rijp fruit en een uitgesproken mineraliteit die de wijn zijn unieke karakter geeft. Het is een wijn die inspireert en een uitzonderlijk verouderingspotentieel heeft.
  • Land
    Frankrijk
  • Druivenrassen
    Riesling
  • Merk/Wijnhuis
    Trimbach
  • Categorie
    Wijn
  • Kleur
    Wit
  • Smaakprofiel
    Fruitig, Mineraal, Verfijnd
  • Regio
    Ribeauvillé
  • Gebied
    Elzas
  • Awards
    2018 - Bettane & Desseauve : 95/100 in 2024 | 2018 - The Wine Advocate : 93+/100 in 2024
  • Waarom deze fles?
    • De Clos Sainte Hune-wijn van Trimbach heeft een uitzonderlijk verouderingspotentieel. Na het bottelen kan deze wijn zeven tot tien jaar oud worden zonder zijn hoogtepunt te bereiken.
    • De wijnstokken zijn meer dan vijftig jaar oud.
    • De kleine jaarlijkse productie van gemiddeld 8.000 flessen maakt deze wijn uiterst zeldzaam, zeer gewild bij liefhebbers en verzamelaars van riesling.
  • Vinificatie
    Een eigentijdse benadering kenmerkt de productie van deze witte wijn. Met strikte selectie en sortering van de druiven in de wijngaarden, worden ze voorzichtig pneumatisch geperst gedurende 2-3 uur. Het sap stroomt weg door de zwaartekracht, en het sap van de laatste 30 minuten persing wordt apart gehouden en in bulk verkocht. De natuurlijke klaring van het sap vindt plaats voordat de gisting begint, die 2-4 weken duurt, afhankelijk van jaargangen en druivenrassen. Racking wordt toegepast om de wijnmoer van het sap te scheiden. Zonder malolactische gisting behoudt de wijn de zuiverheid van het fruit, de frisheid en de natuurlijke rijpe zuurgraad. De wijn rijpt in vaten of roestvrijstalen tanks tot het bottelen, dat van april tot september plaatsvindt. Meestal wordt 1 jaar na de oogst de pinot blanc en muscat vrijgegeven; voor de riesling en gewürztraminer is dat 2 jaar na botteling. Een langere flesrijping van 5-7 jaar wordt gehandhaafd voor de beste rieslings, gewürztraminers, pinot gris, grandcruwijnen en clos ste hunes.